צריכים לבצע הנפקת תעודת זהות חדשה בפעם הראשונה? צריכים לחדש את תוקף תעודת הזהות שלכם? איבדתם את תעודת הזהות ? הספח נקרע וצריכים תעודה חדשה? חבל לבזבז שעות בתור של משרד הפנים בשביל הזמנת תעודת זהות חדשה.
ניתן לעשות זאת דרך האינטרנט! איך? להלן המדריך המלא בנושא תעודות הזהות אונליין:
כיום בישראל מי שרוצה לחדש או להוציא תעודת זהות חדשה יהיה מחויב לעשות תעודת זהות ביומטרית (כמו דרכון ביומטרי). הכוונה, שיותר לא ניתן להנפיק או לתת תוקף חדש לתעודת זהות כחולה, רגילה, כזו שאינה ביומטרית. לכן, אתם חייבים להנפיק תעודת זהות ביומטרית חדשה בלבד.
איך זה מתבצע?
בגדול? מדובר ב2 שלבים פשוטים. הראשון דורש ממכם למלא טופס אחד לצורך חידוש או הנפקה חדשה ולהגיע איתו לסניף והשנייה היא הזמנת תור באופן מקוון
אתם בוחרים מתי (יום ושעה) נוח לכם להגיע למשרד הפנים ומזמינים תור מראש. במשרד הפנים תצטרכו לעבוד מספר צילומי פנים וטביעת אצבעות וכמובן מסירת פרטי זיהוי אישיים כדי למנוע העתקת זהויות.
אם זו הפעם הראשונה שאתם מבקשים להוציא תעודת זהות ביומטרית אז אין עלות. משמע הנפקה ראשונה בחינם!
תעודת זהות ביומטרים (מעל גיל 18) תקפה ל-10 שנים. אם טביעת אצבע לא תשמר במאגר הנתונים אז רק ל-5 שנים. חשוב לציין שתעודות הזהות הרגילות תקפות עד אוגוסט 2022.
איך קובעים תור להנפקת תעודת זהות ביומטרית חדשה או שינוי פרטים בספח תעודת הזהות? להלן ההסבר המלא:
1. נכנסים לקישור הבא אשר יכניס אתכם למערכת זימון התורים אונליין של משרד הפנים לצורך קביעת תור להנפקת תעודה ביומטרית – לחצו כאן (אנא וודאו שחוסם הפרסומות, ADblock, לא פעיל, בכדי שקישור זה יעבוד כראוי)
2. מזינים מספר טלפון בכדי שמערכת זימון התורים אונליין תזהה אתכם. אם אין לכם חשבון ייפתח לכם חשבון חדש. ניתן גם להמשיך את קביעת התורים ללא פתיחת חשבון. אך כך הביקורים שלכם לא יישמרו בתיעוד ולא תוכלו לשנות או לבטל לאחר מכן. אנו ממליצים לפתוח חשבון.
3. בחירת סניף – בשלב זה תוכלו לבחור את הסניף הקרוב לביתכם או הסניף שאליו אתם רוצים להגיע להוצאת תעודת זהות חדשה.
4. בחרו את השירות שאתם צריכים – תיאום פגישה לתיעוד ביומטרי.
5. הזינו מספר תעודת זהות בכדי שהמערכת תוכל לדעת שזה אכן אתם.
6. בחרו יום שאתם רוצים להגיע מתוך התאריכים הפנויים שהיומן של המערכת מציע לכם. תוכלו לבחור גם שעה ספציפית.
מה התהליך להוצאת תעודת זהות ביומטרית מכיל בתוכו? מה אתם צריכים לעשות עכשיו?
א. הזמנת תור אונליין למשרד הפנים. לפי ההסבר המצוין למעלה. בחרו את הסניף הקרוב לביתכם!
ב. חובה להדפיס את הטופס הבא ולמלא את כל הפרטים – לחצו להורדת טופס בקשה להנפקת תעודת זהות ביומטרית:
לחצו כאן להורדת טופס
ג. להגיע בלי איחור (רצוי להקדים) לסניף משרד הפנים בהתאם ליום ולשעה שקבעתם. לא לשכוח את הטופס שהדפסתם ומילאתם וכמובן לא לשכוח תעודת זהות נוכחית (במידה ולא אבדה, נהרסה או נגנבה). רצוי לבוא גם עם רישיון נהיגה אם יש, אך הוא לא משמש אמצעי זיהוי ראשי. חשוב לציין שאם תעודת הזהות נגנבה או נאבדה תצטרכו לשלם אגרה.
לאחר מכן תעודת הזהות תישלח אליכם הביתה על ידי שליח מטעם משרד הפנים.
יש לכם כבר תעודת זהות אך אתם צריכים רק חידוש של ספח כי הוא נהרס, נרטב, נגנב, נאבד?
לחצו כאן ומלאו את כל הפרטים האישיים שלכם ותוכלו להזמין בחינם ספח חדש לתעודת זהות
תצטרכו למלא שם פרטי, שם משפחה, טלפון, מייל, מספר תעודת זהות, תאריך לידה, סטטוס משפחתי, ועוד.
יש לכם כבר תעודת זהות? יש לכם כבר ספח? רק צריכים לשנות מידע כמו כתובת, טלפון, אימייל, סטטוס משפחתי (רווק, נשוי, גרוש, אלמן), שינוי שם פרטי או שם משפחה? עקבו אחר ההוראות הבאות:
אתם צריכים להציג את ספח תעודת הזהות הקיימת אצלכם, להציג דרכון ישראלי בתוקף, וכן, תעודה או אישור מקורי שמעיד על שינוי כלשהו בפרטים המאפיינים שלכם כמו תעודת נישואין, גירושין וכו’. לחצו להורדת טופס בקשה להנפקת ספח תעודת זהות ביומטרית:
לחצו כאן להורדת טופס
צריכים לשנות כתובת בתעודת זהות או בדרכון? לחצו כאן למדריך בנושא תור למשרד הפנים לשינוי כתובת
צריכים לבטל תור שקבעתם למשרד הפנים או לשנות את המועד של התור שלכם? אין בעיה! לחצו כאן לקבלת מדריך בנושא שינוי/ביטול תור
תעודת זהות ביומטרית בישראל היא תעודת זהות המכילה נתונים ביומטריים של המחזיק, לרבות צילום ושתי טביעות אצבע. הוא הוצג בשנת 2013 כחלק מהמאמצים של הממשלה לשפר את הביטחון הלאומי ולמנוע גניבת זהות. הנתונים הביומטריים נשמרים במאגר מידע מאובטח המנוהל על ידי משרד הפנים, ומשמשים לאימות זהות של אנשים במסגרות שונות, לרבות שדות תעופה, משרדי ממשלה ובנקים. התעודה הביומטרית כוללת גם שבב שניתן להשתמש בו לחתימה אלקטרונית וגישה מאובטחת לשירותים מקוונים.
בישראל אין חובה חוקית להנפיק תעודת זהות ביומטרית. עם זאת, ממשלת ישראל מעודדת אזרחים לקבל תעודת זהות ביומטרית, שכן מאמינים שזו צורה בטוחה יותר של זיהוי. כמו כן, חלק מהשירותים בישראל, כמו קבלת דרכון או רישיון נהיגה, עשויים לדרוש תעודת זהות ביומטרית כהוכחת זיהוי. בסופו של דבר, ההחלטה לקבל תעודת זהות ביומטרית נותרת בידי הפרט.
תעודת זהות ביומטרית - יתרונות וחסרונות
יתרונות | חסרונות |
---|---|
אבטחה משופרת ומניעת הונאה | דאגות לגבי פרטיות ושימוש לרעה בנתונים אישיים |
מפשט תהליכי זיהוי ומפחית את הצורך במסמכי זיהוי פיזיים | עלויות ייצור גבוהות יותר בהשוואה לתעודות זהות מסורתיות |
מקל על שירותים ממשלתיים ועסקאות מקוונות | מחייב את האזרחים לספק מידע ביומטרי אישי, שלחלקם עלולים להיות פולשניים או לא נוחים |
עוזר למנוע גניבת זהות והתחזות | ייתכן שלא יהיה נגיש לכל האנשים, כגון בעלי מוגבלויות או קשישים |
ניתן להשתמש לנסיעות בתוך האיחוד האירופי ללא דרכון | נכנסים למאגר גדול של כל התושבים במדינה |